Sărbătoarea Învierii Domnului prăznuită la Biserica Sf. Ioan Botezătorul

DSC_0086Pentru fiecare persoană, Învierea Domnului reprezintă trezirea la o nouă viață, la un suflet mai bun, la o înțelepciune mai deplină. Tot așa de acest măreț praznic luminos, o sărbătoarea a sărbătorilor s-au bucurat și credincioși de la Biserica în construcție Nașterea Sf. Ioan Botezătorul amplasat pe teritoriul Spitalului Raional. În pofida faptului că suntem la început de cale, am avut minunata ocazie de a prăznuit Învierea Domnului cu credincioși de la această Parohie. Pas cu Pas așterneam frumoasele sărbători în foile aurite ale cărții Bisericii, și așteptam cu drag să-l întâmpinăm pe Hristos.

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, un eveniment copleşitor pentru orice om, un mister care s-a petrecut acum două mii de ani, dar care continuă să fascineze întreaga făptura umană, este o realitate care se transmite din generaţie în generaţie, de la un secol la altul ca un izvor de apă vie. Întruparea şi Învierea Fiului lui Dumnezeu sunt fundamentale pentru viaţa oricărui om, deoarece reprezintă începutul şi temeiul mântuirii noastre, prin care a fost distrusă moartea.

Noaptea Învierii transformă întunericul în lumină, mormântul în Cer și moartea în viața veșnică. Hristos-Paștele Cel Sfânt ne sfințește pe toți și ne transformă, haric, din păcătoși în fiii lui Dumnezeu. Noaptea pascală de Duminică. Intuneric și tăcere. Într-o grădină, lângă Ierusalim, un mormânt rece, în care a fost pus un Răstignit. Deodată, se izbește din el o lumină puternică, piatra care acoperea mormântul se prăbușeste, iar Viața lumii întregi, neputând fi ținută sub mormânt, iese din el ca din pântecele Iadului, zdrobind puterea morții și ucigând vicleșugul păcatului.
Fiind într-o conlucrare cu creștinii Preotul Paroh, Părintele Ioan Pancu a menționat: ,,An de an, în această noapte fără de întuneric, Mireasa lui Hristos ne cheamă la fiecare Sfânt Altar, ca la Mormântul Învierii, spre a primi Lumina lui Hristos, care luminează pe tot omul din această lume: Veniti de primiți Lumina!. Iată că și noi am ajuns în pragul acestei împărătești sărbători și cu drag îl primim pe Hristos în viețile noaste. Spre uimire, noi fiind la început de cale, am rămas impresionați de faptul că au pășit o mulțime de credincioși pragul Bisericii și împreună am adus în casele tuturor salutul omagial Hristos a Înviat’’. Fiind în Biserică noi îl întâlnim și îl primim pe Împăratul slavei. Devenim sfinți dacă primim a urma lui Hristos. Căci El vine la ce ce îl primește. Și primește pe oricine vine la El. Căci așa cum Hristos este Lumina lumii, tot așa ne dă putere, celor ce îl urmă, spre a deveni lumina lumii, căci suntem lumina din Lumină.

Acum, toți trebuie să ne bucurăm de acest praznic, să ne luminăm cu toți, și unul pe altul să ne îmbrățișăm și să zicem fraților celora ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere, să fim mai buni, mai liniști având în sufletele noastre dragostea și smerenia. Să nu facem vrajbă unuia altora, ci să devenim mai buni, și unde am greșit, acolo să cerem iertare de la Hristos, a adăugat Părintele Ioan

Păstrând cu credincioșie moștenirea noastră spirituală, să trăim și să mărturisim adevărul Învierii Domnului noastru Iisus Hristos și să vestim, în fața lumii de astăzi, tot mai secularizată și înrobită de cele trecătoare, bunătățile Celui ce ne-a chemat din întuneric la lumina Sa cea minunată, la viața veșnică în Împărăția lui Dumnezeu.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: