O nouă vizită arhierească la Căuşeni

sf.ioan 2sf.ioan1

Marţi 20 ianuarie 2015, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă silul vechi, au prăznuit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la paraclisul „Naşterea Sfântului Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan” din oraşul Căuşeni (preot paroh PC Protoiereu Mitrofor Ioan Pancu, protopop de Căuşeni şi Ştefan-Vodă).

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui paroh şi a binefăcătorilor noului sfânt locaş.

În cuvântul său PS Antonie a vorbit despre Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, care „a fost ales de Dumnezeu pentru a-L descoperi oamenilor pe Mântuitorul”. Între altele, PS Antonie a spus: „Sfântul Ioan este Înaintemergătorul Domnului. El pregăteşte calea, anunţând în ce stare se cuvine să întâmpine oamenii pe Mântuitorul, şi anume în stare de pocăinţă. Pentru înalta sa misiune, el s-a pregătit în pustie, în asceză aspră, în post şi pocăinţă. Sfântul Ioan este prototipul monahilor. De la el au învăţat pustnicii că pentru a te apropia de Dumnezeu, este nevoie de pocăinţă, post şi rugăciune”.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele paroh Ioan Pancu cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, dorindu-i „păstorire îndelungată în grădina Domnului cu roade bogate duhovniceşti”. Preasfinţia Sa a menţionat că este o bucurie ca în această zi de sărbătoare să se afle la Căuşeni şi să conslujească cu unul dinte cei mai harnici preoţi ai Mitropoliei Basarabiei, apreciind şi de data aceasta osteneala şi jertfa sfinţiei sale la ridicarea unei noi biserici. Între altele PS Antonie a spus: „Părintelui Ioan i-a revenit o misiune grea — să întemeieze prima comunitate de creştini a Mitropoliei Basarabiei aici la Căuşeni. Nu i-a fost uşor. A avut de înfruntat multe greutăţi, însă cele mai dureroase au fost atacurile care veneau din partea slujitorilor Patriarhiei Moscovei, care intenţionat răspândeau diferite minciuni despre sfinţia sa şi Mitropolia Basarabiei. Ştim că ostilitatea fraţilor de aceiaşi credinţă i-au provocat multe dureri şi necazuri. Ani de zile a umblat prin tribunale. A cheltuit timp, bani şi multă sănătate. Dar Bunul Dumnezeu nu l-a lăsat, l-a ajutat şi roadele se văd. Faptul că în Căuşeni, astăzi, mai există o parohie a Mitropoliei Basarabiei, este de asemenea meritul părintelui Ioan. În această zi de sărbătoare îi dorim părintelui protopop multă sănătate, pace sufletească şi putere de a duce la bun sfârşit ridicare noului sfânt locaş şi să înmulţească parohiile Mitropoliei Basarabiei în raioanele Căuşeni şi Ştefan-Vodă. Doamne ajută şi să ne trăiţi, părinte, întru mulţi şi fericiţi ani”. PS Antonie i-a dăruit părintelui Ioan un Molitfelnic, dorindu-i slujire rodnică spre slava lui Dumnezeu.

PS Antonie a efectuat prima vizită în mijlocul comunităţii „Naşterea Sfântului Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan” din oraşul Căuşeni, la 7 iulie 2014, cu ocazia sărbătoririi hramului.

PS Antonie i-a felicitat, cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, pe toţi creştinii care poartă numele de Ion şi Ioana şi derivatele acestor nume.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

sf.ioan 3sf.ioan 4

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: