Sfințirea Secției de Reanimare la Căușeni

IMG_5059IMG_5066

La data de 6 noiembrie 2014, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a sfințit secția de reanimare a Spitalului raional Căușeni ,, Ana și Alexandru’’. Serviciul divin a fost oficializat de un sobor de preoți în frunte cu Protoiereul mitrofor Ioan Pancu, Protopop de Căușeni și Ștefan Vodă.

În cuvântul său de învățătură Părintele Ioan Pancu ne-a vorbit despre conclucrarea dintre Spital și Biserică, dintre medici și preoți care se dovedeste a fi importanți și necesari, deoarece în preocupările noastre și unii și alții ne întâlnim cu omul suferind, cu omul bolnav trupește și sufletește, cu omul care în încercările prin care trece se luptă cu suferința căutând sursele refacerii sănătății nu numai în știința și practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la Care așteaptă ajutorul prin Biserica, prin medic și preot deopotrivă. Spitalul, din acest punct de vedere, este spațiul de interferență a știintei și practicii medicale cu credința, iar punctul cel mai important al interferenței medic-preot este vindecarea bolnavului realizată atât prin administrarea tratamentului medical cât si prin lucrarea dreptei credinte, care ca dreapta cunoastere, cinstire și trăire a lui Dumnezeu, reface în omul bolnav legătura cu harul divin. Printre altele, Părintele Ioan a menționat și învățătura Evangheliei despre minunea de la scăldătoarea Vitezda unde ne spune că această scăldătoare era într-adevăr vestită pentru că apele ei erau cunoscute prin puterea lor vindecătoare și era înconjurată de „cinci pridvoare”,și sub acest adăpost se găsea o mulțime de bolnavi care nădăjduiau să afle vindecare. Sf. Ioan ne arată cum se petreceau lucrurile: din când în când, la vreme sorocită, apele „se tulburau” pentru că un înger al lui Dumnezeu cobora, și primul care izbutea să intre în această apă vie era vindecat „de orice boală ar fi fost ținut”. Astăzi, menționează Părintele Ioan prin stropirea cu agheazmei a intrat Dumnezeu în sufletul fiecărui bolnav, aducându-le putere, răbdare și credință.

Șeful secției de reanimare, d-l Bucuci Timofeia a mulțumit Părintelui Ioan exprimându-şi speranţa că prin rugăciunile slujitorilor Bisericii şi prin profesionalismul medicilor se va reuşi salvarea a cât mai multor vieţi omeneşti

Șeful Spitalului raional ,,Ana și Alexandru’’Căușeni, d-l Alexandru Cojocaru la rândul său a mulțumit Părintelui Ioan pentru susținerea și grija ce o are pentru spital dar și pentru bolnavii de aici. În dar a a adus secției de reanimare mobilier pentru sălile pacienților.

După sfințire, Șeful secției de reanimare a oferit o agapă frățească pentru toți creștini prezenți la sfințire

IMG_5106IMG_5116

IMG_5075IMG_5113

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: