Un nou altar la Căușeni

În orașul Căușeni s-a sfințit  încă un altar pentru  creștinii care vin să se roage în Casa Domnului, pentru cei ce așteaptă darul lui Dumnezeu dăinuind peste veacuri.

        La 7 iunie,  cu binecuvîntarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a fost oficiată Slujba de sfinţire a Paraclisului cu hramul ,,Nașterea Cinstitului Slăvitului Prooroc și ÎnainteMergătorul și Botezătorul Ioan’’ or. Căuşeni, de către părintele protoiereu mitrofor Ioan Pancu, preot paroh și protopop de Tighina, împreună cu un sobor de  preoții din raionul Căușeni.

În cuvîntul său de învăţătură, părintele Ioan Pancu  a vorbit despre necesitatea acestui paraclis. ,,În acest răstimp  de cînd  am început lucrările ştim că nu ne-a fost uşor, am trecut prin greutăţi şi încercări, dar iată astăzi avem cu toţii o zi de bucurie – s-a sfinţit  paraclisul în care o să ne rugăm, unde o să lucrăm propria mîntuire, căci  Biserica este o stea ce ne luminează calea spre Dumnezeu. Mulţumim ctitorilor pentru contribuţie, pentru jertfa lor. Ceea ce dăm lui Dumnezeu, în realitate este al nostru. A fi ctitor de biserică este o chemare şi binecuvîntare. Faptele bune aduc lumină pe chipul nostru. Şi cu cît numărul faptelor noastre sînt mai multe, chipul nostru este mai luminos. Să nu încetăm a face fapte bune”, a specificat părintele protopop.

La sfîrșit, Părintele a primit în dar Icoane aduse de către Ion Șaitan  cu susținerea bătrînilor de la azil-ul din Tănătari, r-l Căușeni.

După sfințire, Părintele a oferit o agapă frăţească pentru toţi creştinii prezenţi la Sfințirea Paraclisului.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: