La 16 aprilie, în a doua zi a Sărbătorii Sfintelor Paşti, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea „Sfânta Teodora de la Sihla şi Sfântul Teodor Tiron” din satul Ulmu, raionul Ialoveni (stareţă maica egumena Macrina Ursu).

În cuvântul său de învăţătură Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru, a vorbit despre Învierea Domnului care este „garanţia învierii noastre”. Între altele, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a spus: „Dacă a înviat Hristos şi noi vom învia. El a biruit moartea şi a risipit întunericul. Iadul a devenit neputincios şi fără de putere, pentru că Hristos i-a rupt legăturile. Iisus Hristos s-a făcut începătură învierii noastre. Îndumnezeind firea omenească ne deschide şi nouă calea spre îndumnezeire”.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru i-a felicitat pe cei prezenţi cu Învierea Domnului şi i-a îndemnat ca având nădejdea Învierii să mărturisească pe Hristos prin vorbă şi faptă-

La slujba oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a fost prezent şi dl Tudor Coşleţ,ex-primarul satului Ulmu, care este şi ctitorul Mănăstirii de la Ulmu, fapt pentru care a fost decorat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu distincţia – Ordinul Sanctus Stephanus Magnus. După Sfânta Slujbă dl Tudor Coşleţ şi maica stareţă egumena Macrina au avut o discuţie cu ÎPS Petru în cadrul căreia dl Coşleţ l-a informat pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei despre lucrările de amenajare pe care urmează să le facă la aşezământul monahal de la Ulmu.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: