Sfintele Taine pentru militarii din Republica Moldova

În perioada Postului Mare, preoţii din protopopiatele Mitropoliei Basarabiei, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, desfăşoară campania caritabilă: „Sfintele Taine pentru militari”. Obiectivul acestei campanii este de a-i deservi spiritual pe soldaţii ortodocşi încorporaţi în Armata Naţională a Republicii Moldova şi de a oferi sprijin filantropic pentru ei. Campania se desfăşoară cu avizul prealabil al Comandamentului din cadrul Forţelor Armate.

Astfel, duminica trecută, mai mulţi preoţi din Protopopiatul Căuşeni, în frunte cu părintele protoiereu mitrofor Ioan Pancu, protopop de Căuşeni, au oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Unitatea de Infanterie a Forţelor de Menţinere a Păcii din Republica Moldova dislocate în satul Varniţa, raionul Anenii Noi.

Părintele protopop de Căuşeni a declarat cu această ocazie: „Protopopiatul nostru, fiind în vecinătate cu multe detaşamente de militari dislocate pe malul drept al Nistrului (pe linia de conflict cu separatiştii din Transnistria), se îngrijeşte spiritual şi material de necesităţile tinerilor soldaţi care îşi desfăşoară serviciul militar într-o zonă de conflict. Prin această campanie spirituală şi de caritate dorim să fim alături de ei ca să se bucure şi ei duhovniceşte de perioada Postului Mare”.

La rândul său, maiorul Ghenadie Butnari, comandant de companie, a declarat că: „La început au ţinut post 3 persoane care au dorit să se împărtăşească, apoi, pe parcursul Postului, numărul lor s-a ridicat până la 43 şi am răspuns propunerii părintelui protopop Ioan Pancu de a veni în mijlocul nostru şi de a oficia Sfânta Liturghie”.

Menţionăm că în Republica Moldova nu există preoţi capelani şi în foarte puţine unităţi militare există paraclise amenajate.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: